سنگ پا که نیست... شاه عربستان است
انتشار پیام مضحکی از سوی شاه عربستان تحت عنوان حمایت از مردم سوریه و انتقاد از دولت بشار اسد، باعث شد طیفی از مطبوعات غربی و عربی، او را به چالش بکشند. ملک عبدالله در پیامی تند، به تخطئه عملکرد دولت سوریه در حوادث اخیر این کشور پرداخته بود.
به گزارش مشرق به نقل از کیهان، روزنامه انگلیسی گاردین در واکنش به این اقدام عجیب و غریب شاه عربستان نوشت: اینکه ملک عبدالله خواستار اصلاحات در سوریه شود هیچ بویی از واقعیت نداشته و عربستان که خود رژیمی دیکتاتوری است،چیزی برای آموختن به سوریه در چنته ندارد.
این روزنامه با اشاره به جلوگیری عربستان از هرگونه اعمال اصلاحات در کشور خود، پناه دادن به دیکتاتوری چون زین العابدین بن علی و دفاع ملک عبدالله از حسنی مبارک و همچنین لشکرکشی به بحرین با هدف سرکوب قیام مردمی در این کشور را مورد اشاره قرار داد و نوشت: به نظر نمی رسد جان شهروندان سوری برای سعودی ها ارزشی داشته باشد و یا این کشور نگران پیشبرد دموکراسی در سوریه باشد!
گاردین با تأکید بر نقش منفی عربستان سعودی در جریان انقلاب های عربی نوشت: اکنون به نظر می رسد که عربستان نقش منفی خود را در سوریه نیز بروز می دهد.
گاردین تائید می کند: آنچه سعودی ها از آن در هراسند نه کشتار مردم سوریه بلکه نفوذ تشیع در این کشور و بالاخص نفوذ ایران است. سعودی ها به این امید هستند که بین ایران و سوریه شکاف ایجاد کنند.
تظاهر شاه عربستان به حمایت از مردم سوریه در حالی است که وی خود دستور قتل عام تظاهرکنندگان بحرینی از سوی نظامیان اشغالگر سعودی را صادر کرد. وی همچنین در ماجرای تجاوزهای وحشیانه رژیم صهیونیستی به لبنان و غزه در جریان دو جنگ 33و 22 روزه، به پشتیبانی مالی و رسانه ای و سیاسی از صهیونیست ها پرداخت و آن روز اساساً به فکر مردم عرب لبنان و فلسطین یا بحرین و یمن نبود.
همزمان با انتشار تحلیل روزنامه گاردین، روزنامه کویتی الرأی نیز به ارزیابی موضع نچسب شاه عربستان پرداخته و می نویسد: آقایان طوری از بشار اسد و نظام سوریه انتقاد می کنند، گویی که اپوزیسیون آن افراد بهتر و مقبول تری هستند. اصلاً مشخص نیست که چرا رهبران عربی منطقه از ملک عبدالله، پادشاه عربستان گرفته تا محمد ششم، پادشاه دورترین کشور غرب عربی یعنی مغرب همگی وقتی در تنگنا قرار می گیرند، از شیعیان مایه می گذارند. هیچ روشن نیست که اگر شیعیان این اندازه حائز اهمیتند و مهم هستند پس چرا حقوق اولیه شان مورد توجه قرار نمی گیرد. پادشاه عربستان که از وضعیت حقوق بشر در سوریه انتقاد می کند و آن را نگران کننده می داند چرا نگاهی به وضعیت حقوق بشر در کشور خودش نمی کند؟ آیا آقای پادشاه می داند که شیعیان کشورش در چه وضعیت اسفناکی به سر می برند؟
الرای می افزاید: شیعیان خوب می دانند وقتی حاکمان عرب در تنگنای شدید قرار می گیرند این شیعیان هستند که باید در صف قربانی های سیاست های آنها قرار بگیرند. پادشاهان عرب برعکس مصر و تونس همواره شعار داده اند که اگر قرار است سرنگون شویم باید همه با هم از مردم گرفته تا تمامی امکانات کشور همه با هم نابود شویم. همواره گفته اند که همه با هم سوار یک قایق هستیم و در دریای مشکلات شناوریم و اگر بنا باشد غرق شویم باید همه باهم غرق شویم! مسئولان و مقام های شورای همکاری خلیج فارس به گونه ای نسبت به بحران سوریه هشدار می دهند که فراموش کرده اند که عامل اصلی این بحران که تا به این جا رسیده و احتمال آن که آتشش دامن همه را بگیرد، بسیار وجود دارد، خودشان هستند که از سیاست های تنش زا در منطقه حمایت کردند و به سرکوب آزادی خواهان قبل از هر جایی در خاک خودشان اقدام کردند.
در ادامه این یادداشت آمده است: امروز پیام های هشدارآمیز شورای همکاری به سوریه در حالی فرستاده می شود که شیعیان در منطقه در وضعیت بسیار بدی به سر می برند، در بحرین به جرم این که حقوق مساوی با اهل سنت می خواهند به مسلخ اعدام سپرده می شوند و در عربستان مهر سکوت دردناک بر دهانشان زده می شود. در حالی که شیعیان خلیج فارس از اهالی خود منطقه هستند. آنها هم مثل دیگران شهروندند. حق آب و خاک دارند و صاحب تاریخی طولانی در منطقه اند. آنها هم به فکر وحدت و یکپارچگی کشورشان هستند و افق آینده را در زندگی مسالمت آمیز با برادران اهل تسنن می بینند.
این روزنامه عربی در پایان نوشت: سؤال این است که آیا شیعیان منطقه چیزی کمتر از دیگر مردمان عرب دارند که حتی یک بیانیه ساده در دفاع از حقوقشان صادر نشده و به گونه ای رفتار می شود که گویی ریختن خونشان مباح است؟ آقای پادشاه شیعیان بحرین و کشورتان مستحق دلجویی نیستند؟